top of page

Over Hilde

Misschien herken je veel van jezelf in mijn eigen verhaal...

In mijn werk in de bijzondere jeugdzorg bleef ik jarenlang eindeloos geven.  Ook toen het niet goed meer voelde probeerde ik iedereen tevreden te houden en dacht ik weinig aan mezelf.  Tot de stekker er in juni 2012 uitging, en ik helemaal kopje onder ging. 

Medicatie, meditatie, mindfulness … alles wat me enigszins aansprak heb ik gedaan. Maar de energie kwam niet echt terug. Dan kan je bij de pakken blijven zitten en tobben.   Of zoeken naar nieuwe en andere oplossingen.


Bij die zoektocht ontdekte ik de energetische geneeskunde.  De gezondheid van de energie die voor onze vitaliteit zorgt.  Vaak simpele oefeningen, waarmee de levenskracht langzaam weer ging stromen.   Ik vond dat verbluffend en ben me gaandeweg in de technieken en kennis gaan specialiseren.

IMG_3194_edited.jpg

De ontdekking

Methode

De "Eden -method" heeft me bij mijn nekvel gepakt, mij stevig op mijn plek gezet en mij nooit meer losgelaten. 
Het is een complete benadering om de energiesystemen van je lichaam tot bloei te laten komen. Het zorgt ervoor dat deze energieën in harmonie met elkaar en met de fysieke structuur van het lichaam werken.

Opleiding

Deze methode grijpt sterk terug naar de traditionele Chinese geneeskunde. Na cursussen bij Eden Method en de studiegroep bij Dominique Heiremans, volgde ik de Fundamentals Course bij Katrien Billiet.  Ik vervolg mijn opleiding tot EM-practioner in Engeland. 

Ervaring 

Mensen helpen en begeleiden is mijn passie. Dat was al zo toen ik mijn carriere startte als leerkracht in het secundair onderwijs.  En uiteraard later als begeleider en coördinator in de sociale sector. 

Als 60-plusser gooi ik mij vandaag helemaal in het verspreiden van de vitaliserende oefeningen en kennis. Omdat ik teveel mensen onderuit zie gaan aan energetische uitputting, en ik zelf ondervonden heb hoe deze methode echt werkt.

Wie help ik?

Mensen die om de een of andere reden uit balans zijn, recent of sinds jaren.  Mensen die moe zijn omdat alles te snel en te veel is, en die gezond ouder willen worden.

Hoe doe ik dat?

In korte praktische videofilmpjes leer ik je door bewegingen en acupressuur met je lichaam te communiceren in een taal waar het op reageert. 

Jouw voordeel

Omdat ik het zelf allemaal heb meegemaakt, en uit die ervaring heb geleerd hoe de theorie uit de opleiding praktisch werkt, mits de juiste oefening.

bottom of page